Turbeskrivelser med bilder for at du skal finne nye turer du kan gå.
GEITHORNET 1460 m.o.h.
Turen er bare for erfarne turgåere som liker mye klyving.
Tiden ene veien var 5 timer, men 2,5 timer tok det fra Liasætra frem til foten av fjellet. Dette kan kortes ned ved å kjøre opp fra Urke så langt en kommer i Langsæterdalen (det er dit en gjerne går fra når en skal gå Urkeegga)
Fra Stranda tar en av til Engeset og kjører etterhvert på bomveg frem til Liasætra, går opp hele Habostaddalen til Patchellhytta. Videre på veien mot Slogen, men går videre over Steinreset (skaret der en tar av til Slogen) og ned i dalen mot vannet som heter Isavatnet.
Her ser en hele Geithornet og toppen ligger lengst mot vest. Oppturen starter på en rås ved høyre siden av elva som renner ned fra fjellet. Når en kommer opp til vatnet, må en gå til venstre for vatnet oppover ur og noen snøflekker (bløt på sommeren med godt feste)opp mot en markert hammer. I nedre del av denne er der en liten renne (se bilder) som er grei gå opp i. Deretter går en rett opp mot egga, men turen videre blir mange steder godt under egga. Ingen sti. En må finne beste vei i område med mye svaberg. Det tar gjerne 1 - 1 1/2 time å komme seg frem mot toppen. Stadig kan en tro at nå en fremme bare for å se at det dukker opp en videre egg foran en. Det er nesten på mot siste del av turen mot toppen at en må klyve ett stykke med å holde seg på kanten og egga og forflytte seg nærmest i mageleie bortetter. Det er noen sprekker enkelte steder for å feste foten og noen steder kan en gå på baksiden av eggen. Men der er det ikke mye å gå på.
Når en etter 5 - 6 timer har strevd seg frem til toppen, skal en ha god utholdenhet for å sette igang med returen og vite at det tar tid å komme seg tilbake.
Dessverre litt dårlig kvalitet på neon av bildene.
PANORAMA fra Geithornet. Starter med utsikt mot øst mot Brekketindane, deretter Smørskredtindane. Slogen stikker opp som en spiss i tåkehavet. Så ser en over Hjørndfjorden mot Sæbø. Saksa mot vest. Gjemt i tåkehavet er Vellesæterhornet og Gullmorhornet