Turbeskrivelser med bilder for at du skal finne nye turer du kan gå.
BRENNDALSBREEN fra Åbrekke i Oldedalen Brenndalsbreens nedre del ligger inne i Brenndalen på ca 450 m.o.h.
Stien som er merket til Brenndalsbreen ender et godt stykke under breen på høyre side av elva gjennom dalen på ca 280 m.o.h. Det er en fin tur på god sti som alle kan gå og er ca 3,5 km en vei. Tid 1 - 1 1/2 time opp
Turen opp til enden av BRENNDALSBREEN er ca 5 km og går først på sti, men blir etterhvert mer krevende. Siste oppstigning på svaberg før dalen flater ut mot breen er på ett par steder vanskelig og krever klyving. Turen er nok for mer fjellvante. Tid 2 -3 timer opp.
Kjør opp Oldedalen til innerste del av vatnet. Videre ca 3,5 km ser en skilt til Åbrekke på venstre hånd. Like over elva er der parkeringsplass (parkering må betales). Merking med skilt til Brenndalen. Traktorveien snor seg frem og tilbake opp lia til en kommer til et utkikspunkt på ca 250 m.o.h.(Brenndalssætra). Fortsett inn dalen noen hundre meter. Da er der videre skilting til Brenndaldsbreen (turiststien som ikke går opp til breen) og til Jakobsbu. Velg veien til Jacobsbu. Kryss elva over en bro. Like etter deler stien seg og du fortsetter stien opp langs elva. Stien kan være litt utydelig noen steder. spesielt over en større slette. Stien går ganske nært elvefaret som kan synes å være inntørket, men best er det å holde seg på den. Etterhvert kommer du til en ras-ur. Her er det videre ugjennomtrengelig krattskog. Gå ned til kanten av elvefaret og følg dette oppover langs en liten bekk. Denne bekken kan en følge til bekkefaret smalner inn med svaberg på begge sider. Her kan det være krevende å komme seg videre. Noen meter til høyre for dette området kan en finne vei opp. Kan være greit med litt hjelp. (Jeg gikk alene opp til breen). Oppe på svabergene ser en noen varder som er satt opp og disse er greie å følge, selv om det nok ett sted krever at du strekker deg godt for å komme opp. Videre er turen bare en parademars inn mot bre-enden på svaberg og etterhvert på grus og grov ur.
Gå ikke for nær. Du kan se stål-isen i enden av breen, spesielt ved elveutløpet. Oppe på breen ligger svære steinmasser. Her ser en hvordan morener dannes. Brearmen er lang og henger ikke sammen med brearmen som er en del av Jostedalsbreen. Det er stadig kalving fra bre-enden ca. 1300 m.o.h., men det lite fare for at dette skal rase helt ned til bre-enden.
Veien ned igjen må du passe på å gå mot høyre side av dalen for å finne veien ned igjen.
Området er NASJONALPARK og det gjør at ikke er lov til å gjøre endringer i naturen som vil bedre tilgang til breen
Midt på bildet kan en is og snø som raser ned pga kalving av Brenndalsbreen